7 Ağustos 2009 Cuma

ÇİN PİLAVI EŞLİĞİNDE KREMALI MANTARLI TAVUK

MALZEMELER:
*Kemiksiz tavuk kalça(Kişi başına 2 adet)
*1 paket mantar
*1 kutu krema
*4-5 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı kekik
YAPILIŞI:
1-Borcama tavukları üstüne de temizlenmiş ve yıkanmış mantarları dizin,
2-Tavuk ve mantarların aralarına sarımsakları ekleyin,
3-Üzerine kekik ve 1 kutu kremayı dökün, bir miktar tuz serperek 45 dk 170C fırında pişirin.
Kremalı mantarlı tavuğun yanına Çin Pilavı çok güzel yakışıyor, tavsiye ederim.
ÇİN PİLAVI
MALZEMELER
*1 Su bardağı pirinç
*1,5 Su bardağı su
*3 yemek kaşığı sıvıyağ
*2-3 adet julyen doğranmış havuç
*5 -6 adet küçük kesilmiş taze soğan
*Dereotu
*Tuz
YAPILIŞI
1-Pirinci yıkadıktan sonra sıvıyağda karıştırıp bir miktar kavurun.
2-Üzerine suve tuzunu ilave ederek kısık ateşte pişirin.
3-Pilavınız piştikten sonra pilavın üzerine doğradığınız havuç ve taze soğanı ekleyerek tencerenin kapağını kapatın pilavın demlenmesini bekleyin.(Sıcakken eklediğiniz sebzeler pilavın buharıyla pişecektir)
5-Pilav soğuduktan sonra karıştırın,dereotu ile süsleyerek servis yapın.
NOT: Ekşi bir tat istiyorsanız küçük doğranmış kornişon turşu da ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...