3 Ağustos 2009 Pazartesi

MEYVELİ SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Sıcak yaz günlerinin en favori tatlısı soğuk meyveli sütlü irmik oldu.
Meyveli sütlü irmik tatlısını yapmak için, tarifini daha önce verdiğim sütlü irmik tatlısı ölçülerinin yarısından hazırlayıp, üzerini çeşitli meyvelerle süsleyip, dilediğiniz meyve suyundan yapacağınız muhallebiyi dökmeniz yeterli…

Vişne ve Şeftalili Sütlü İrmik Tatlısı :

Vişneli Muhallebi Malzemesi:
*2,5 su bardağı vişne suyu
*2 çorba kaşığı toz şeker (isteğe bağlı olarak şeker miktarını değiştirebilirsiniz)
*1 çay bardağı nişasta

*Tabanı için yarım paket kakaolu bisküvi(isteğe bağlı olarak kullanmayabilirsiniz).

Yapılışı:
1-Tupperware prenses tacının tabanına şeftalileri elma dilimi keserek dizin.
2-Vişne suyu, şeker ve biraz su ile sulandırdığınız nişastayı karıştırarak muhallebi yapın.
Bu muhallebiyi sıcak olarak şeftalilerin üzerine dökün. Soğumaya bırakın.
3-Daha önce verdiğim tarifteki malzemelerin yarısı ile hazırladığınız sütlü irmiği soğuyan vişneli muhallebinin üzerine dökün.
4-Üzerini de ufalanmış kakaolu bisküvi ile kaplayın, kalıbın kapağını kapatarak, buzdolabında soğutun.
5-Servis edeceğiniz zaman kalıbı ters çevirerek tatlıyı kalıbından çıkarın.


Kayısılı Sütlü İrmik Tatlısı :

Kayısılı Muhallebi Malzemesi:
*2,5 su bardağı kayısı nektarı
*2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı olarak şeker miktarını değiştirebilirsiniz)
*1 su bardağı su
*1 çay bardağı nişasta

Kayısılı muhallebiyi hazırlayarak yukarıdaki tarifi uygulayın.

1 yorum:

  1. Eline sağlık çok güzel görünüyorŞimdi olsa da yiyebilsek

    YanıtlaSil