DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR:
*Kehribar sarısı, hoş görünüşlü bir ürün elde edebilmek için rengi koyu olmayan, yeşil- sarı renkte acı veya tatlı ince uzun şekilli çeşitler seçilmelidir.
*Biberlerin düzgün yüzeyli, boğumsuz ve konik şekilli, etinin lifsiz ve yumuşak olmasına özen gösterilmeli
*Henüz körpe iken, çekirdekleri sertleşmeden hasat edilmelidir.
*Güneş yanığı, çürük veya haşere zararına uğramış olamalıdır.
*Salamuradaki tuz miktarını %5 düzeylerde tutulmalı
*Turşu fermentasyonu için uygun sıcaklık 20 C civarıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...

-
Bu sorunun cevabını yanıtlamak için öncelikle kısaca vitaminleri tanımalıyız. Vitaminler, yaşam için gerekli binlerce kimyasal işlemin aracı...
-
Sizlere ilk olarak soğuk kış günlerinde besin değeri yönünden zengin, insan metabolizması üzerinde oldukça faydalı, geleneksel bir içeceğimi...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder