22 Ekim 2009 Perşembe

DOLMA BİBER TURŞUSU


Malzemeler:
*1,5 kg dolmalık biber
*1 küçük lahana
*250 g sivri biber
*2-3 adet kırmızı biber
*2-3 adet kırmızı domates
*2-3 adet havuç
*1 baş sarımsak
*1 demet maydanoz
*%5 tuzlu salamura yapmak için 50 g(yaklaşık 2,5-3 çorba kaşığı) tuz 1 litre suda eritilir.
1 litreden fazla salamura kullanılacaksanız, suyun her litresi için 50 g (2,5-3 çorba kaşığı) tuz ilave edilerek hazırlayın.
*%1 şeker; 1 litre salamuraya 10g şeker(1tatlı kaşığı) şeker ilave edin
*1 litre salamuraya 2 çay bardağı sirke
*Kavanozun ağzına kereviz dalları

Yapılışı:
1-Tüm malzemeleri iyice yıkayın, ezik çürük varsa ayırın.
2-Dolmalık biberlerin sapları ve tohumlarını çıkarın.
3-Sarımsakları soyun.
4-Havuçları rendeleyin.
5-Lahana ve maydanozları incecik kıyın.
6-Kırmızı domates, sivri yeşil ve kırmızı biberi, sarımsağı nohut büyüklüğünde doğrayın.
7-Kıyılmış ve doğranmış sebzeleri hafif tuzla oğuşturarak karıştırın.
8-Biberleri sıkıca doldurup kavanozlara yerleştirin.
9-Kavanozun ağzına kereviz dalları koyun.
10-Her 1 litre suya suya 2,5-3 dolu çorba kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ve sirke ilave dederek salamura hazırlayın ve kavanozlara doldurun.
11-Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.

1 yorum:

  1. Ay öldüm nette bu tarifi bulana kadar, Allah razı olsun (: yarın ablamda deneyeciğim,
    keyifli mutfaklar
    ace

    YanıtlaSil