22 Ekim 2009 Perşembe

DOLMA BİBER TURŞUSU

Malzemeler: *1,5 kg dolmalık biber *1 küçük lahana *250 g sivri biber *2-3 adet kırmızı biber *2-3 adet kırmızı domates *2-3 adet havuç *1 baş sarımsak *1 demet maydanoz *%5 tuzlu salamura yapmak için 50 g(yaklaşık 2,5-3 çorba kaşığı) tuz 1 litre suda eritilir. 1 litreden fazla salamura kullanılacaksanız, suyun her litresi için 50 g (2,5-3 çorba kaşığı) tuz ilave edilerek hazırlayın.
*1 litre salamuraya 2 çay bardağı sirke *Kavanozun ağzına kereviz dalları Yapılışı:
1-Tüm malzemeleri iyice yıkayın, ezik çürük varsa ayırın. 2-Dolmalık biberlerin sapları ve tohumlarını çıkarın.
3-Sarımsakları soyun. 4-Havuçları rendeleyin.
5-Lahana ve maydanozları incecik kıyın.
6-Kırmızı domates, sivri yeşil ve kırmızı biberi, sarımsağı nohut büyüklüğünde doğrayın. 7-Kıyılmış ve doğranmış sebzeleri hafif tuzla oğuşturarak karıştırın. 8-Biberleri sıkıca doldurup kavanozlara yerleştirin.
9-Kavanozun ağzına kereviz dalları koyun. 10-Her 1 litre suya suya 2,5-3 dolu çorba kaşığı tuz ve sirke ilave dederek salamura hazırlayın ve kavanozlara doldurun.
11-Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.

1 yorum:

  1. Ay öldüm nette bu tarifi bulana kadar, Allah razı olsun (: yarın ablamda deneyeciğim,
    keyifli mutfaklar
    ace

    YanıtlaSil

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...