22 Ekim 2009 Perşembe

SALATALIK VE DOMATES TURŞUSU

Malzemeler:
*10-15 adet salatalık
*1 kg yeşil domates
*1 baş sarımsak
*5g hardal tohumu
*1 avuç nohut
*1demet dereotu veya maydanoz.
*%5 tuzlu salamura yapmak için 50 g(yaklaşık 2,5-3 çorba kaşığı) tuz 1 litre suda eritilir.
1 litreden fazla salamura kullanılacaksanız, suyun her litresi için 50 g (2,5-3 çorba kaşığı) tuz ilave edilerek hazırlayın.
*%1 şeker 1 litre salamuraya 10g şeker(1tatlı kaşığı) şeker ilave edin.
*1 litre salamuraya 2 çay bardağı sirke.
NOT:5gkadar çekirdek karabiber, 10 adet defne yaprağı yada 1demet asma sürgünü (tat vermek amacıyla damak tadına göre bunların hepsi veya birkaçı kullanılabilir)

YAPILIŞI:
1- Salatalıklar yıkanarak çatalla delin.
2-Yeşil domatesleri dörde bölün.
3-Kavanozun dibine hardal tohumlarını ve nohutları koyun.
4-Kavanoza salatalıkları ve diğer malzemeleri kat kat yerleştirin.
5-Sarımsakları aralara serpiştirin.
6-Üzerine çıkacak miktarda tuzlu su (1lt suya 50 g hesabı ile), şeker, sirke ilavesi ile salamura hazırlayın.
7-Kavanozun ağazını dereotu veya maydanoz ile örtün.
8-Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp bekletin.

3 yorum:

  1. berrinciğim turşular çok güzel görünüyor afiyetle yiyin...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Berrin,seni tanımak bana büyük keyif verdi..Dilerim farklı mekanlarda,değişik lezzetlerde yine bir arada oluruz canım..

    Sana birazdan bendeki fotoğrafları göndermeye çalışacağım..

    Ayrıca gece bize yardımcı olduğun için çok teşekkürler..


    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  3. emeklerinize çok teşekkürler faydalı bilgiler olmuş.

    YanıtlaSil