
Malzemeler:
*10-15 adet salatalık
*1 kg yeşil domates
*1 baş sarımsak
*5g hardal tohumu
*1 avuç nohut
*1demet dereotu veya maydanoz.
*%5 tuzlu salamura yapmak için 50 g(yaklaşık 2,5-3 çorba kaşığı) tuz 1 litre suda eritilir.
1 litreden fazla salamura kullanılacaksanız, suyun her litresi için 50 g (2,5-3 çorba kaşığı) tuz ilave edilerek hazırlayın.
*1 litre salamuraya 2 çay bardağı sirke.
NOT:5gkadar çekirdek karabiber, 10 adet defne yaprağı yada 1demet asma sürgünü (tat vermek amacıyla damak tadına göre bunların hepsi veya birkaçı kullanılabilir)
YAPILIŞI:
1- Salatalıklar yıkanarak çatalla delin.
2-Yeşil domatesleri dörde bölün.
3-Kavanozun dibine hardal tohumlarını ve nohutları koyun.
4-Kavanoza salatalıkları ve diğer malzemeleri kat kat yerleştirin.
5-Sarımsakları aralara serpiştirin.
6-Üzerine çıkacak miktarda tuzlu su, sirke ilavesi ile salamura hazırlayın.
7-Kavanozun ağazını dereotu veya maydanoz ile örtün.
8-Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp bekletin.
berrinciğim turşular çok güzel görünüyor afiyetle yiyin...
YanıtlaSilSevgili Berrin,seni tanımak bana büyük keyif verdi..Dilerim farklı mekanlarda,değişik lezzetlerde yine bir arada oluruz canım..
YanıtlaSilSana birazdan bendeki fotoğrafları göndermeye çalışacağım..
Ayrıca gece bize yardımcı olduğun için çok teşekkürler..
Sevgilerle..
emeklerinize çok teşekkürler faydalı bilgiler olmuş.
YanıtlaSil