

Malzemeler:
*1 Orta büyüklükte lahana
*1 Orta büyüklükte karnıbahar
*4 kg kırmızı biber
*2 kg havuç
*2 kg patlıcan
*4-5 baş sarımsak(isteğe göre azaltılabilir)
*%5 tuzlu salamura yapmak için 50 g(yaklaşık 2,5-3 çorba kaşığı) tuz 1 litre suda eritilir.
1 litreden fazla salamura kullanılacaksanız, suyun her litresi için 50 g (2,5-3 çorba kaşığı) tuz ilave edilerek hazırlayın.
*1 litre salamuraya 2 çay bardağı sirke
YAPILIŞI:
1-Lahanayı soyup dilim dilim kesip bir miktar tuzla ovun.


3-Havuçları küçükküçük kesin karnıbaharı küçük parçalara bölerek sıcak suya daldırıp çıkarın.


6-Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyerek küçük küçük kesin.
7- Patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın, tuzlu sıcak su içerisinde bekleterek acsını alın Daha sonra suyunu sıkarak acı suyunu iyice çıkarın.

7-1lt suya 50g (2,5-3 çorba kaşığı)tuz hesabı ile tuzlu su hazırlayın içerisine 2 çay bardağı sirke ilave edin.


Şimdi buralarda turşu nereden bulacağım arkadaşım
YanıtlaSilharika şeyler yapmışsın