22 Ekim 2009 Perşembe

KARIŞIK TURŞU

























Malzemeler:
*1 Orta büyüklükte lahana
*1 Orta büyüklükte karnıbahar
*4 kg kırmızı biber
*2 kg havuç
*2 kg patlıcan
*4-5 baş sarımsak(isteğe göre azaltılabilir)
*%5 tuzlu salamura yapmak için 50 g(yaklaşık 2,5-3 çorba kaşığı) tuz 1 litre suda eritilir.
1 litreden fazla salamura kullanılacaksanız, suyun her litresi için 50 g (2,5-3 çorba kaşığı) tuz ilave edilerek hazırlayın.*%1 şeker 1 litre salamuraya 10g şeker(1tatlı kaşığı) şeker ilave edin
*1 litre salamuraya 2 çay bardağı sirke

YAPILIŞI:
1-Lahanayı soyup dilim dilim kesip bir miktar tuzla ovun.
2-Kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkararak fırında közleyin kabuklarını soyarak iki üç parçaya ayırın.

3-Havuçları küçükküçük kesin karnıbaharı küçük parçalara bölerek sıcak suya daldırıp çıkarın.
4-Sarımsakların kabıklarını kolay soymak için suda yarım saat kadar bekleterek kabuklarını soyun.
6-Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyerek küçük küçük kesin.
7- Patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın, tuzlu sıcak su içerisinde bekleterek acsını alın Daha sonra suyunu sıkarak acı suyunu iyice çıkarın.

7-1lt suya 50g (2,5-3 çorba kaşığı)tuz hesabı ile tuzlu su hazırlayın içerisine 2 çay bardağı sirke ilave edin.
8-Tüm malzemeleri ve salamurayı geniş bir kap içerisinde karıştırarak harmanlayın kavanozlara doldurun.

1 yorum:

  1. Şimdi buralarda turşu nereden bulacağım arkadaşım
    harika şeyler yapmışsın

    YanıtlaSil