DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR:
1. Turşu yapımında orta irilikte kırmızı pancarlar kullanılır.
2. Pancarların yaprak ve kökleri kesilerek bol su ile yıkanır.
3. Kaynar suda kabukları yumuşayıncaya kadar haşlanır ve soğuk suya atılarak soğutulur.
4. Kabukları soyulduktan sonra dilimlenir.
5. Pancar dilimleri arasına soyulmuş sarımsak , defne, toz şeker, koku vermesi amacıyla karanfil konularak üzerine baskı uygulanır.
6. Turşunun renginin koyu mor kırmızı olabilmesi için salamuradaki sirke oranı %75 olmalı.
7. Kavanozların ağzı kapatıldıktan sonra 25-27 C sıcaklıkta bekletilmeli.
8. Turşunun yenebilir kıvama geldiğini tat, koku ve lezzetinin değişmesinden başka dilimler ile suyun renginin kendine has koyu mor kırmızı olması ile belli olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...

-
Bu sorunun cevabını yanıtlamak için öncelikle kısaca vitaminleri tanımalıyız. Vitaminler, yaşam için gerekli binlerce kimyasal işlemin aracı...
-
Malzemeler: *1 litre süt *1 su bardağı toz şeker *Yarım su bardağı pirinç *1 paket vanilya *Üzerini süslemek için tarçın Yapılışı: 1-Ayıklan...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder