DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR:
1.Turşu yapımında geç tane tutan ve kalın etli, lifsiz çeşitler kullanılır.
2.Yıkanmış, sap kısımları ve kılçıkları ayıklanan fasulyeler kaynamakta olan suya atılır.
3.Çiğ yeşil renk kaybolup, iki parmak arsında sıkıldığında dış kabuk kolayca ayrılacak duruma gelince ve doku yumuşamaya başlayınca haşlama işlemine som verilir.
4.Fasulyeler soğutulur, sarımsak ve arzu edilen çeşitli baharatlar kullanılarak kaba doldurulur.
5.Üzerleri kapatılıp bastırıldıktan sonra % 5 salamura ilave edilir.
6.Fermentasyon süresi ve sıcaklığı patlıcan turşusu gibidir.
7.Bozulmalar da patlıcan turşusundaki gibidir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...
-
Malzemeler: *1 litre süt *1 su bardağı toz şeker *Yarım su bardağı pirinç *1 paket vanilya *Üzerini süslemek için tarçın Yapılışı: 1-Ayıklan...
-
Bu sorunun cevabını yanıtlamak için öncelikle kısaca vitaminleri tanımalıyız. Vitaminler, yaşam için gerekli binlerce kimyasal işlemin aracı...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder