24 Kasım 2009 Salı

BAKLAVA



Malzemeler
Hamuru için
*3 adet yumurta
*1su bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı süt
*1/2 su bardağı yoğurt
*1/2 limon suyu
*2 çorba kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un
*250 gr buğday nişastası (açmak için)
*içine sermek için dövülmüş ceviz
*tepsinin üzerine gezdirmek için 100g tereyağı

Şerbeti
*2 kg şeker
*2,5 l su
*yarım limonun suyu

Yapılışı:1-Tüm malzemeleri karıştırıp, kulak memesi kıvamındandaha yumuşak hamur yoğurun.
2-35-40 adet beze yaparak teker teker açın.Bezeleri önce unla açın daha sonra üzerine nişasta dökerek yufkaları tepsi büyüklüğünde büyütün.
3-Aralarına dövülmüş ceviz serpin.
4- Baklavayı keserek üzerine eritilmiş tereyağı dökün.
5-180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
6-Fırından çıkar çıkmaz oda ısısındaki şerbeti üzerine gezdirin ve şurubu çekebilmesi için dinlenmeye bırakın .
Şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu, limon suyunu 10 dakika kaynatıp ateşten alın.


BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA


Malzemeler:

  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • Islatmak için: *1 su bardağı ılık süt *1 tatlı kaşığı granül kahve *1 tatlı kaşığı şeker
  • Muhallebi:
    * litre süt
    *8 yemek kaşığı un
    *7 yemek kaşığı toz şeker
    *Bir paket krem şanti
  • Üste Çikolata sos

Hazırlanması:
1-Muhallebi için gereken tüm malzemeleri tencereye koyup bir yandan karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
2-İlk sıcaklığı çıktıktan sonra içine bir paket krem şantiyi dökerek iyice çırpın.
3-Kare bir borcama bir sıra halinde bisküvileri dizin, bisküvilerin üzerini neskafeli karışımla ıslatın. (Bisküvilere bir kaşık yardımıyla karışımdan dökün, fazla ıslanırsa pastayı keserken tepsiden alamak zorlaşıyor)
4-Muhallebinin yarısını bisküvili karışımın üzerine yayın.
5-Üzerine tekrar bisküvileri tek sıra halinde dizin neskafeyle ıslatarak muhallebinin tamamını dökerek düzgün bir şekilde yayın.
6-En üstüne de hazırladığınız çikolata sosu dökerek servis yapın.

CEVİZLİ KURABİYE

Malzemeler: *1 paket (250 gr)oda sıcaklığında tereyağı *1 çay bardağı sıvı yağ *1 adet yumurta *1 su bardağı pudra şekeri *1 çay bardağı nişasta *Alabildiği kadar un *1 paket vanilya *1 paket kabartma tozu *1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı: 1. Tereyağ, sıvıyağ, yumurta ve pudra şekerini tamamen eriyene kadar karıştırın. 2. Üzerine nişasta, ceviz, vanilya, un ve kabartma tozu ekledikten sonra hamuru yoğurup kıvamını kontrol edin. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. 3.Küçük toplar kopararak ay şekli vererek tepsiye dizin. 4.180C’ de önceden ısıtılmış fırında pişirin.
5.Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri dökerek servis yapın.

BONCUK KURABİYE


Malzemeler:
*1 paket (250 gr) oda sıcaklığında tereyağı/ kutuda teremyağ iyi sonuç veriyor
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı nişasta
*5 su bardağı un
*3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:1. Teremyağ, sıvıyağ, pudra şekeri tamamen eriyene kadar karıştırın.


2. Üzerine nişasta, unu ekledikten sonra hamuru yoğurup kıvamını kontrol edin. (5 bardak az veya fazla gelebilir). Yumuşak bir hamur elde edin.

3. Hamuru küçük 24 top olacak şekilde eşit parçaya ayırın.


4. Geri kalan parçasına kakao ekleyip bu parçayı yoğurun. 24 adet yuvarlak top yapın.


5.Sade parçaları avucunuzda yuvarlak hale getirip yassılaştırıp ortalarına kakaolu toptan koyup kapatın yuvarlak şekil vererek tepsiye yerleştirin.



6.Yuvarlakları bıçakla ortadan ikiye keserek birbirinden ayırın.



7. 180C’ de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık renkleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin.
Yaklaşık 48 adet iki renkli kurabiyeniz olacak.

12 Kasım 2009 Perşembe

HOBİMLE MUTLUYUM !!!!!!!!!!!!!!



Yaklaşık iki hafta önce HOBİMLE MUTLUYUM LEZZET OKULU’nda yemek kursuna katıldım.Çok eğlenceli ve öğretici geçen kursumuzda profesyonel bir aşçıdan eğitim almak çok güzeldi.

Şefimiz Hüseyin Kurt eşliğinde iglo ürünleriyle değişik lezzetler hazırladığımız menümüzde aşağıda fotoğraflarını göreceğiniz yemekler vardı
KARİDESLİ SALATA
TARHANALI MEZGİT; PRENSES PATATES İLE,
BEZELYELİ- ZERDEÇALLI PİLAV
SOYA FASULYELİ SEBZE GÜVEÇ
Bu yemekleri hem yaptık hem de yedik.

Ayrıca ders sonunda eğitim sertifikalarımızı da aldık.
Dondurulmuş ürünleriyle sağlıklı ve pratik yiyecekler hazırlamamızı sağlayan İGLO’ya
Kursta bize pratik bilgiler veren( soğan nasıl doğranır, et suyu nasıl yapılır, balık yanında sos)ve birbirinden lezzetli yemeklerin yapımını ve sunumunu öğreten Şefimiz Hüseyin Kurt’a
bu kursa katılmamızı sağlayan Hatice’ye http://www.lezzetibol.com/
Ayrıca kursta tanıştığım arkadaşlarıma sıcak paylaşımlarından ve çektikleri fotoğraflardan dolayı Gülümser’e http://damak-tad.blogspot.com/, meslekdaşım Dilek’e
Çok teşekkürler……..
Kurs programında yer alan iglo ürünleri ile yaptığımız birbirinde leziz tarifleri daha sonra sizlerle paylaşacağım.

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...