Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1/2 su bardağı yoğurt
*1/2 limon suyu
*2 çorba kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un
*içine sermek için dövülmüş ceviz
Şerbeti
2-35-40 adet beze yaparak teker teker açın.Bezeleri önce unla açın daha sonra üzerine nişasta dökerek yufkaları tepsi büyüklüğünde büyütün.
3-Aralarına dövülmüş ceviz serpin.
4- Baklavayı keserek üzerine eritilmiş tereyağı dökün.
5-180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
6-Fırından çıkar çıkmaz oda ısısındaki şerbeti üzerine gezdirin ve şurubu çekebilmesi için dinlenmeye bırakın .
Şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu, limon suyunu 10 dakika kaynatıp ateşten alın.