24 Kasım 2009 Salı

CEVİZLİ KURABİYE

Malzemeler: *1 paket (250 gr)oda sıcaklığında tereyağı *1 çay bardağı sıvı yağ *1 adet yumurta *1 su bardağı pudra şekeri *1 çay bardağı nişasta *Alabildiği kadar un *1 paket vanilya *1 paket kabartma tozu *1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı: 1. Tereyağ, sıvıyağ, yumurta ve pudra şekerini tamamen eriyene kadar karıştırın. 2. Üzerine nişasta, ceviz, vanilya, un ve kabartma tozu ekledikten sonra hamuru yoğurup kıvamını kontrol edin. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. 3.Küçük toplar kopararak ay şekli vererek tepsiye dizin. 4.180C’ de önceden ısıtılmış fırında pişirin.
5.Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri dökerek servis yapın.

1 yorum:

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...